Meer koeien, breder kavelpad

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Meer koeien, breder kavelpad

7-4-2015: 

Veel melkveebedrijven hebben, vanwege de afschaffing van het melkquotum, ervoor gekozen om te groeien. De breedte van het kavelpad is juist dan belangrijk voor de klauwgezondheid: vergelijk het met een snelweg waar meer auto’s over moeten.

Een breed genoeg kavelpad is een voorwaarde voor gezonde klauwen, het verkleint de kans dat de koeien bij de start van het weideseizoen te maken krijgen met klauwhoornaandoeningen, zoals zoolzweren en witte lijnproblemen. Dat wil niet zeggen dat er onmiddellijk ‘een derde rijbaan’ bij moet, maar besteed extra aandacht aan overhangende takken, scherpe bochten, nauwe doorgangen en ingangen bij de entree van de weide. Houd als richtlijn voor de breedte van het kavelpad 3,5 tot 4 meter aan voor een koppel tot 150 koeien.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.