Eerste resultaten monitoring West Nile Virus en Equine Infectieuze Anemie gunstig

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eerste resultaten monitoring West Nile Virus en Equine Infectieuze Anemie gunstig

24-4-2015: 

De eerste resultaten van de monitoring ten behoeve van West Nile Virus (WNV) en Equine Infectieuze Anemie (EIA) bij paarden in Nederland hebben geen positieve monsters opgeleverd. De monitoring wordt uitgevoerd door de GD in opdracht van de Sectorraad Paarden (SRP).

West Nile Virus

De monitoring op West Nile Virus is in Nederland gestart in het najaar van 2014. Voor deze monitoring zijn in 2014 220 bloedmonsters ingestuurd vanuit 25 dierenartsenpraktijken. Deze monitoring leverde geen positieve monsters op.

Equine Infectieuze Anemie

Voor de monitoring Equine Infectieuze Anemie zijn in 2014 300 bloedmonsters ingestuurd, afkomstig van twee slachterijen. Deze bloedmonsters zijn, volgens afspraak met de betrokken partijen, opgeslagen en worden op zijn vroegst drie maanden na afname getest. Inmiddels zijn een gedeelte van de bloedmonsters getest en de uitslagen daarvan waren negatief. Meer informatie over Equine Infectieuze Anemie vindt u hier

Samenwerking

Eind 2011 heeft de SRP in overleg met het toenmalige ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (EL&I), een agenda infectieuze ziekten vastgesteld. Op basis hiervan bleek sprake van een gezamenlijke basis om een samenwerking te starten op het gebied van paardengezondheid. Een onderdeel van deze samenwerking is de monitoring ten behoeve van West Nile Virus en Equine Infectieuze Anemie bij paarden in Nederland.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.