Mix mest veilig

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Mix mest veilig

2-2-2015: 

Het mixen van mest is een gevaarlijk werkje. Er kunnen namelijk giftige gassen uit de mestkelder vrijkomen. Neem daarom de nodige voorzorgsmaatregelen wanneer u gaat mixen. Doe het op dagen met veel wind en zet de ventilatieopeningen zo ver mogelijk open. Het beste is dat er geen dieren in de stal aanwezig zijn. Als er wel dieren zijn, zet ze dan vast aan het voerhek of in de ligbox, zodat ze niet met de kop boven de roosters staan. Als u stalventilatoren heeft op uw bedrijf, dan kunt u deze aanvullend tijdens het mixen aanzetten. Gebruik de ventilatoren alleen als extra voorzorgsmaatregel, niet ter vervanging van de andere maatregelen. Mocht het fout gaan, ga dan nooit de stal in. Eerst 112 bellen, dan de mixer stoppen en alles tegen elkaar open zetten. Ga tijdens het mixen ook nooit zelf op de roosters.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.