Het belang van strikte bedrijfshygienemaatregelen neemt toe

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Het belang van strikte bedrijfshygienemaatregelen neemt toe

13-2-2015: 

De resultaten van de M.s.-monitoring in het derde kwartaal van 2014 laten zien dat de M.s.-prevalentie in de Nederlandse pluimveesector, met uitzondering van de prevalentie in de (opfok)vleesvermeerderingssector en eindlegsector, laag is. Tevens blijkt uit deze resultaten dat de horizontale verspreiding van M.s. een belangrijke rol speelt. Dit blijkt uit het feit dat de M.s.-prevalentie voor bijvoorbeeld de leg- en vleesvermeerderingssector in de productieperiode veel hoger is dan in de opfokperiode.

Dit laatste betekent dat koppels nadien M.s.-besmet raken (tijdens transport, bij aankomst en tijdens de productieperiode) en dat maatregelen die de insleep/horizontale verspreiding van M.s. kunnen voorkómen van groot belang zijn bij de georganiseerde aanpak van M.s. Aansluitend hierop is een informatiefolder beschikbaar gekomen voor de Nederlandse pluimveehouderij met daarin informatie over hoe insleep/verspreiding van M.s. te voorkómen. Klik hier voor de folder ‘Uw kippen zijn besmet met Mycoplasma synoviae (M.s.): Hoe verder?’

Niet alleen met betrekking tot de aanpak van M.s., maar ook tegen de achtergrond van de recente uitbraken van hoogpathogene H5N8 is het nemen van strikte hygiënemaatregelen steeds belangrijker geworden. Zie voor aanvullende informatie de folder ‘Doe alles om insleep van vogelgriep te voorkomen’

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.