Update PED (28 januari)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update PED (28 januari)

28-1-2015: 

Het aantal bedrijven waar tot op heden de mildere variant van PED is aangetroffen bedraagt tien. Het gaat om zowel vleesvarkens- als vermeerderingsbedrijven. In de afgelopen week zijn van meerdere bedrijven monsters ingestuurd maar bleek – meestal ging het om problemen met diarree – PED niet de oorzaak.

Omdat het om een zogenaamde bedrijfsgebonden aandoening gaat, is er geen meldingsplicht. Het virus is niet overdraagbaar op mensen en vormt geen gevaar voor de voedselveiligheid.

Het blijft belangrijk om de verspreiding van PED tegen te gaan. Schenk daarom volop aandacht aan de hygiëne rondom bedrijfsbezoeken. Als veehouder kunt u veel doen om besmetting te voorkomen. In samenspraak met de gehele sector is inmiddels een protocol opgesteld.

Het virus kan ook via andere kanalen verspreid worden. Daartoe zijn ook specifieke protocollen ontwikkeld voor erfbetreders en voerleveranciers. Klik hier voor de protocollen

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw eigen dierenarts. Ook is er een veelgestelde vragenlijst beschikbaar

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.