Op verzoek: drie nieuwe GD-producten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Op verzoek: drie nieuwe GD-producten

29-1-2015: 

De GD heeft dit jaar drie nieuwe producten voor paarden geïntroduceerd: een combinatietest voor de hormonale aandoeningen PPID en EMS, een pakket met totaal eiwit en eiwitelektroforese en de vernieuwde kleine equine screening. Deze producten zijn ontwikkeld naar aanleiding van behoeften die dierenartspraktijken aan de GD hebben gemeld.

Combinatiepakket PPID/EMS

 Na afloop van een succesvolle actie rondom PPID (ook bekend als ziekte van Cushing) afgelopen najaar, vroegen veel praktijken naar een combinatiepakket voor PPID en EMS (insulineresistentie). Hoefbevangenheid wordt namelijk naar schatting in 80 procent van de gevallen veroorzaakt door een van deze hormonale aandoeningen. Dit combinatiepakket is nu daadwerkelijk beschikbaar: bij de GD kan men in één moeite onderzoek laten doen op PPID en EMS, waarmee dus in een flink aantal gevallen de onderliggende oorzaak van hoefbevangenheid kan worden aangetoond.

Totaal eiwit en Eiwitelektroforese

Vanuit grote paardenklinieken en -praktijken die zelf over apparatuur voor bloedanalyse beschikken kwam het verzoek om separaat totaal eiwit en eiwitelektroforese te kunnen laten testen. Deze test is nu tegen een gunstig tarief bij de GD verkrijgbaar en is opgenomen op het inzendformulier.

Kleine equine screening

Naast de uitgebreide grote equine screening van het bloedbeeld, heeft de GD een pakket ontwikkeld voor 'voorscreening'. Deze kleine equine screening bevat bepalingen die een goede eerste indruk kunnen geven van de gezondheidsstatus van een paard. De grote equine screening blijft echter ook bestaan als basis voor een volledige analyse van de algehele gezondheid van het paard.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw relatiebeheerder van de GD.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.