Controle op leverbot

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Controle op leverbot

27-1-2015: 

Voor de controle op leverbot is het mestonderzoek bij uitstek geschikt om te controleren of er een besmetting heeft plaatsgevonden. Daarom kunt u binnenkort per koppel een gepoold mestmonster inzenden naar de GD. De beste periode hiervoor is vanaf januari.

Het insturen van mestmonsters kan op twee manieren: of u mengt zelf van minimaal vijf dieren, of u stuurt van vijf dieren individueel de monsters naar de GD, waar de monsters dan in gelijke porties worden afgewogen en gemengd. Vooral voor het bepalen of een behandeling effectief is geweest geeft een gepoold mestmonster met gelijke porties een beter beeld. De GD stelt binnenkort een test beschikbaar die zeer specifiek het aantal leverboteieren per gram mest weergeeft. Dit mestonderzoek is ook geschikt voor onderzoek naar leverbotresistentie door minimaal drie weken na behandeling vijf individuele mestmonsters (in totaal minimaal 30 gram) bij de GD te laten mengen en te laten onderzoeken per behandelde koppel.

Uiteraard stellen we u op de hoogte wanneer het gepoold mestonderzoek beschikbaar is.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.