Vogelgriep aangetroffen bij wilde eenden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vogelgriep aangetroffen bij wilde eenden

1-12-2014:  In twee monsters van wilde eenden (smienten) in de omgeving van Kamerik bij Woerden is vogelgriep van het H5-type (hoogpathogeen) aangetroffen. De bemonstering is onderdeel van het onderzoek naar de mogelijke rol van wilde vogels in de verspreiding van vogelgriep in Nederland. 

Daarnaast blijkt uit een analyse van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) dat de drie hoogpathogene vogelgriepgevallen in Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen onafhankelijk van elkaar hebben plaatsgevonden. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer

Volgende stap

Op basis van resultaten uit het onderzoek naar wilde vogels en de analyse van het CVI zal Dijksma dinsdag 2 december 2014 tijdens het overleg met de sector bekendmaken wat de vervolgstappen zijn ten aanzien van de maatregelen die genomen zijn om vogelgriep te bestrijden.

Ga voor meer informatie over de huidige stand van zaken omtrent de vogelgriep naar de website van EZ

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.