Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

30-12-2014: 
Na een periode van 10 jaar treedt Machiel Sol op 31 december 2014 terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Gezondheidsdienst voor Dieren B.V.

Machiel Sol is in deze periode intensief betrokken geweest bij de GD. Onder zijn voorzitterschap is het gelukt om vanuit de rode cijfers een financieel gezond bedrijf te worden. De GD is Machiel dankbaar dat hij het bedrijf door deze roerige periode heen heeft geloodst .

Kees (C.H.) Wantenaar is gekozen tot zijn opvolger als voorzitter van de Raad van Commissarissen per 1 januari 2015. Wantenaar (1949) is mede-ondernemer in een melkveebedrijf in Soest en vervulde en vervult een aantal bestuurlijke functies, zoals:
 • Als voorzitter van Campina was hij intensief betrokken bij de fusie met Friesland Foods die leidde tot de onderneming Royal FrieslandCampina. Van 2009 tot 2012 was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina;
 • Als voorzitter van het productschap Zuivel in de achterliggende 3 jaar is hij betrokken geweest bij de overheveling en afbouw van taken waarmee het productschap per einde 2014 werd opgeheven.
 • Hij is voorzitter van de Dutch Produce Association (DPA is de sectorvereniging van de afzetorganisaties voor groente, fruit en paddenstoelen in Nederland);
 • Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sperwer Holding (verantwoordelijk voor de supermarktformule PLUS);
 • Hij is voorzitter van AgriProFocus, een netwerkorganisatie ter bevordering van het agrarisch ondernemerschap in ontwikkelingslanden.
De GD is blij dat Kees Wantenaar zijn verkiezing tot voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft aanvaard. De andere leden van de raad van commissarissen zijn: mevrouw Jeanneke (J.H.L.) van Meulebrouck en de heren Arjan (J.A.) Stegeman en Ton (A.M.M.) Lammers. Samen met deze raad gaat de GD met vertrouwen een nieuwe periode van uitdagingen tegemoet.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.