Presentaties masterclasses Darmgezondheid

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Presentaties masterclasses Darmgezondheid

19-11-2014: 

In samenwerking met Boehringer Ingelheim (BI) heeft de GD op 15 oktober in Markelo en op 16 oktober in Venray twee masterclasses Darmgezondheid georganiseerd. Nadat Jan Schuttert (Handelshuis Schuttert) het belang van een goed gezond big voor een duurzame afzet benadrukte, werden veel facetten van darmgezondheid bij varkens besproken. Zo vertelde Martijn Steenaert (BI) over subklinische Lawsonia-infecties en de schade ervan. Dierenarts Greg Cline uit de Verenigde Staten ging in op de uitbraak van PED in zijn land: het klinische beeld, de schade en wat zij hebben gedaan om de schade zo veel mogelijk te beperken. Ook gaf hij nuttige adviezen over hoe wij ons als land en sector op PED kunnen voorbereiden. Tot slot gaf Peter van der Wolf (GD) een inleiding over de aanpak van salmonella. Was u niet aanwezig en wilt u meer weten over de PIA, salmonella en PED? Hieronder kunt u de presentaties downloaden:

Presentatie Peter van der Wolf: Salmonella

Presentatie Martijn Steenaert: Subklinische PIA

Presentatie Greg Cline: PED, the USA experience

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.