Keurmerk Zoönosen vernieuwd

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Keurmerk Zoönosen vernieuwd

27-11-2014: 

De checklist voor het Keurmerk Zoönosen is vanaf 2015 geheel vernieuwd. De checklist bestaat nu uit een verplicht algemeen onderdeel en onderdelen per diersoort. Deze aanvullende onderdelen hoeft u alleen in te vullen als de betreffende diersoort op uw bedrijf aanwezig is.

Oorsprong

Het Keurmerk Zoönosen werd in 2009 aanvankelijk gelanceerd voor kinderboerderijen en andere bedrijven met een publieksfunctie. De vragen waren vooral gericht op kinder- en zorgboerderijen met meerdere diersoorten. Vanuit het veld kwam er steeds meer vraag van andersoortige bedrijven die ook graag het keurmerk wilden behalen. De vragen van de checklist sloten echter bij bepaalde type bedrijven of diersoorten niet aan. Zo kregen we bijvoorbeeld aanvragen van rundveebedrijven met een neventak, terwijl er bijna geen vragen over runderen in de checklist stonden.

De checklist is nu gebruiksvriendelijker en de uitslag geeft een realistischer beeld van het bedrijf. Hierdoor is het Keurmerk Zoönosen nu ook erg geschikt voor bedrijven met maar één diersoort, bijvoorbeeld commerciële veehouderijbedrijven met een nevenfunctie zoals zorg, kinderopvang, camping of activiteiten. Maar ook bijvoorbeeld voor de maneges.

De nieuwe versie van de checklist is inmiddels gedrukt en verstuurd naar de bestaande deelnemers. Op de productpagina van het Keurmerk Zoönosen kunt u de vernieuwde checklist inzien. Mocht u nog geen deelnemer zijn en dit wel graag willen worden, dan kunt u zich ook via deze productpagina aanmelden. Eerst wat meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met 0900-1700 optie 3.

Let op: omdat de checklist vernieuwd is, zijn de oude checklists niet meer te gebruiken. Mocht u nog in het bezit zijn van een oude checklist en graag het keurmerk voor 2015 willen aanvragen, neem dan telefonisch contact met ons op (0900-1700 optie 3), zodat wij een nieuwe checklist kunnen sturen naar uw dierenarts.

Klik hier voor de vernieuwde checklist

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.