Gezondheidsoverleg paard van start gegaan

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gezondheidsoverleg paard van start gegaan

28-11-2014: 

In Ermelo was op 26 november het eerste gezondheidsoverleg paard. Het overleg is een initiatief van de Sectorraad Paarden (SRP) in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Dit initiatief vloeit voort uit het convenant ‘Samen werken aan paardengezondheid’ dat eind 2013 definitief werd ondertekend door zowel de Sectorraad Paarden als het ministerie van Economische Zaken.

De GD vervult een spilfunctie in de uitvoering en is als onderdeel daarvan al gestart met de monitoring en surveillance. Het convenant is een uitwerking van de in 2011 gepresenteerde Agenda Infectieuze ziekten paard. De SRP en het ministerie werken de komende jaren samen aan een aantal onderwerpen die belangrijk zijn voor de paardensector, waaronder monitoring en surveillance naar de aanwezigheid van infectieuze ziekten in de Nederlandse paardenpopulatie. Daarnaast is de helpdesk voor en door dierenartsen onderdeel van het convenant evenals het gezondheidsoverleg.

SRP-voorzitter Piet Jansen: ”De SRP is blij dat we nu kunnen starten met het gezondheidsoverleg, het is belangrijk dat alle relevante partijen aan tafel zitten om kennis en informatie uit te wisselen”. Het gezondheidsoverleg wordt vanaf nu structureel tweemaal per jaar georganiseerd door de SRP. Tijdens dit overleg worden onder andere de resultaten van de monitoring en surveillance besproken, die inmiddels door de GD in opdracht van de SRP wordt uitgevoerd. Daarnaast brengen alle partijen actuele onderwerpen in om te bespreken. Aan het gezondheidsoverleg nemen onder andere de volgende organisaties deel: de GD, CVI, RIVM, NVWA, Universiteit Utrecht, GGP en PVE.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.