...als een onweersbui tijdens het inkuilen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

...als een onweersbui tijdens het inkuilen

20-11-2014: 

Het kwam zomaar in Johanna’s hoofd op: ‘Een BVD-drager is als een onweersbui tijdens het inkuilen’. Met deze slagzin won de familie ter Weele uit Markelo de prijsvraag van de GD tijdens de RMV in Hardenberg van 28 tot en met 30 oktober. De prijs? Een paar professionele klapschaatsen. Samen met de GD-muts, die iedere deelnemer aan de prijsvraag ontving, is de familie ter Weele nu klaar voor een echte, Hollandse winter.

Voor de familie ter Weele was een BVD-drager niet onbekend. Het familiebedrijf telt zo’n 80 melkkoeien en daar zat zo’n acht jaar geleden een BVD-drager bij. Zoon Joan weet het nog goed: “Dat was een hele goede pink, met een goed embryo. Ik baal er nog steeds van dat we die hebben moeten opruimen.” Maar sinds 2008 is het bedrijf deelnemer aan BVD-virusvrij Certificering. Door ieder half jaar vijf kalveren te laten onderzoeken op BVD-antistoffen wordt de BVD-vrij status bewaakt. De uitslag is steeds gunstig.

De jury vond de slagzin ‘een mooie metafoor voor de aanpak van BVD’. Jurylid Bert de Lange: “Je kunt in beide gevallen in de aanpak de nodige invloed uitoefenen. Als je gaat inkuilen kijk je het weerbericht, maar je hebt er niet altijd vat op. Zo ook met BVD. Je kan er heel veel aan doen in de aanpak, maar soms overkomt het je toch. En deze slagzin maakt dat voor iedereen herkenbaar.”

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.