Onderzoek naar mineralenvoorziening

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Onderzoek naar mineralenvoorziening

14-10-2014: 

Regelmatig laten bedrijven bij de GD onderzoek doen naar de mineralenstatus van hun runderen. Ondanks dat de resultaten in tabel 1 betrekking hebben op een niet-representatieve populatie, niet gekoppeld zijn aan ziekteverschijnselen bij de betreffende dieren of op de bedrijven, en er geen correctie is gedaan voor leeftijd, geven ze toch inzicht in het voorkomen van tekorten en overmaat.

Hieruit blijkt het belang van een goede diagnostiek om te kunnen beslissen over de noodzaak om bij te voeren. Daarnaast brengen de onderzoeken in levers van gestorven dieren zonder hoofdoorzaak (in het kader van Veterinaire Milieu Toxicologie), te lage en te hoge waarden in beeld.

Tabel 1: Spoorelementen in de lever van runderen tussen 2000 – 2014 (n=855)

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.