Klimaat in koude perioden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klimaat in koude perioden

29-10-2014: 

Het kan per klimaatsysteem verschillen of koud weer veel invloed heeft op het klimaat in de stal. Bij systemen die de binnenkomende lucht opwarmen, hetzij door lucht onder de bolle vloer te sturen of het normale voorverwarmen, hebben lage buitentemperaturen minder invloed op het stalklimaat. Controleer ook of de afdeling voldoende verwarmd is voordat de varkens in de afdeling geplaatst worden. Juist bij opleg van dieren is het van belang dat de afdeling voldoende warm is. De oplegtemperatuur bij gespeende biggen moet rond de 27 oC en bij vleesvarkens ongeveer 25 oC  op dierniveau zijn. Zorg ook dat de luchtinlaat niet te groot is tijdens een koude periode. In deze periode is de hoeveelheid ventilatie een stuk lager. Om te voorkomen dat er te veel koude lucht bij de dieren terechtkomt, is het van belang om de luchtinlaat hierop aan te passen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.