Hoofdpunten monitoring diergezondheid rund - Tweede kwartaal 2014

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Hoofdpunten monitoring diergezondheid rund - Tweede kwartaal 2014

14-10-2014: 

Klik hier voor de flyer: "Hoofdpunten monitoring diergezondheid rund - Tweede kwartaal 2014"

Voor Nederland, een land waar veel mensen en dieren samen leven is het belangrijk om te weten hoe de diergezondheid er voor staat. Dit om de gezondheid van mens en dier te beschermen. Al sinds 2002 houdt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) zich intensief bezig met de uitvoering van de diergezondheidsmonitoring in Nederland. Hiervoor werken wij intensief samen met onder andere de diersectoren, de zuivel, het ministerie van EZ, de NVWA, dierenartsen en veehouders. Samen werken we aan de gezondheid van dieren en dus van mensen. Lees meer over de diergezondheidsmonitoring

De informatie die in de monitoring wordt gebruikt, wordt op verschillende manieren verzameld. Hierbij ligt het initiatief gedeeltelijk bij dierenartsen en veehouders en gedeeltelijk bij de GD. De informatie wordt integraal geïnterpreteerd om de doelstellingen van de monitoring, het snel signaleren van diergezondheidsproblemen enerzijds en het volgen van meer algemene trends en ontwikkelingen anderzijds, te bereiken. Het ministerie van EZ, PVV en PZ geven financiële ondersteuning aan de monitoring.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.