Aanpassingen BGP/BBP varken en rund in VeeOnline

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aanpassingen BGP/BBP varken en rund in VeeOnline

29-10-2014: 

Sinds afgelopen maandag is er een aantal zaken veranderd in het BGP en BBP voor varkens en runderen in VeeOnline. Zo is er in het BGP een aantal i-tjes aangepast, waarmee het nog duidelijker wordt wat er op die plek verwacht wordt. 

BBP rund

In het BBP rund zijn difterie en monstername toegevoegd aan de zelf toe te voegen aandoeningen. Deze kunt u vinden onder de knop  in de template voor melkvee (mastitis en jongvee overig). Daarnaast kunt u nu ook bij u doseringen aantallen minder dan 1 aangeven.

BBP varken

In het BBP voor varkens is het nu mogelijk om een dosering per 1000 liter in te voeren en bij het kopje immuunapparaat hebben we twee aandoeningen toegevoegd, waardoor u nu ook vaccinaties toe kunt voegen voor bacteriële aandoeningen. Let op: gegevens inzake diergeneesmiddelen horen in het BBP.

Tijdens een controle van Verin wordt er gekeken naar de plek waar gegevens inzake diergeneesmiddelen vermeld staat. Dit hoort in het BBP. Hieronder een voorbeeld van een tekst die u in kunt vullen bij 'Aanvullende informatie' in het BBP Varken.

Voorbeeld: Voor de gegevens inzake diergeneesmiddelen (bewaartermijn en bewaarklimaat, doseringen, therapietrouw, aanprikdatum, houdbaarheid en vervaldatum) en hulpmiddelen (injectiemateriaal, handschoenen, mondkapjes e.d.) verwijzen wij u naar de bijsluiter. Gegevens die geregistreerd moeten worden, dient u zelf vast te leggen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.