PED verspreidt zich verder in VS

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

PED verspreidt zich verder in VS

22-9-2014: 

PED blijft zich verder verspreiden in de VS en daarbuiten. Het aantal besmette bedrijven lag eind augustus boven de 8200. Ook het grootste varkensbedrijf van de staat Utah is besmet geraakt; daarmee komt het aantal staten met besmette bedrijven op 31 in de VS. Ook uit Ecuador in Zuid Amerika is een melding van een besmetting op een groot bedrijf. De aanleiding voor nader onderzoek was dat er ongebruikelijk veel uitval was onder de zuigende biggen. De oorzaak hiervan bleek PED te zijn.

Vaccins

Inmiddels zijn er door de USDA voorlopig twee vaccins toegelaten om zeugen te enten tegen PED. De veiligheid en effectiviteit worden nauwlettend gevolgd, waarna een besluit wordt genomen of deze vaccins definitief worden toegelaten.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.