Masterclasses darmgezondheid door de GD en Boehringer Ingelheim: Overwinnen van nieuwe uitdagingen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Masterclasses darmgezondheid door de GD en Boehringer Ingelheim: Overwinnen van nieuwe uitdagingen

8-9-2014:  De GD organiseert in samenwerking met  Boehringer Ingelheim een tweetal masterclasses voor varkenshouders, dierenartsen en andere erfbetreders  over darmgezondheid, getiteld ‘Overwinnen van nieuwe uitdagingen’. De masterclasses zijn op 15 oktober in Markelo en op 16 oktober in Venray. Op het programma staan onder meer: de economische impact van subklinische PIA, strengere regels rondom Salmonella en een Amerikaanse deskundige over de aanpak van PED. Een prikkelende inleiding wordt verzorgd door Jan Schuttert.
  
Darmgezondheid krijgt steeds meer nadruk in de varkenshouderij, vooral vanwege de forse daling van het antibioticagebruik. Darminfecties zoals PIA, Salmonella en PED kunnen ernstige schade veroorzaken. Daarom is het van groot belang dat varkenshouders weten hoe zij deze infecties kunnen voorkomen en wat de aandachtspunten zijn. Deelname aan de masterclasses is dan ook gratis.
De inleiding wordt verzorgd Jan Schuttert. Met zijn jarenlange ervaring in de varkenshandel en als varkenshouder, heeft hij een eigen kijk op voerstrategie en darmgezondheid, en weet hij als geen ander waar een big aan moet voldoen om aantrekkelijk te zijn voor de vleesvarkenshouder.
Varkensdierenarts Martijn Steenaert gaat vervolgens nader in op een bijna onzichtbare aandoening met veel economische impact: de subklinische vorm van PIA. Wat kunnen varkenshouders doen om deze schade te voorkomen? En hoe kunnen zij de opbrengst per varken verbeteren? 
Peter van der Wolf, varkensdierenarts en specialist darmgezondheid bij de GD, geeft een update over Salmonella, een oude bekende, die nog steeds veel vragen oproept. Strengere regels van de slachterij maken een effectieve aanpak noodzakelijk. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de aanpak. Wat werkt wel, wat werkt niet en waarom?
Speciale gast is Greg Cline. Deze Amerikaanse expert darmgezondheid vertelt uit de eerste hand over zijn ervaringen met PED, hoe het er nu voor staat en wat we hiervan kunnen leren voor de aanpak in Europa.
De masterclasses zijn een mooi voorbeeld van het streven van de GD om middenin de veehouderij te staan en tijdig op ontwikkelingen in te spelen. Dagelijks gaat de GD uitdagingen aan om met oplossingen te komen die zowel voor dier, dierhouder als samenleving van waarde zijn.
Aanmelden voor de masterclasses kan via de GD, bij Ineke Horsman telefoon 0570-660339, e-mail i.horsman@gddiergezondheid.nl

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.