Nader onderzoek najaarsverwerpen bij zeugen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nader onderzoek najaarsverwerpen bij zeugen

22-9-2014: 

Om meer inzicht te krijgen in de samenhang tussen najaarsverwerpen en groepshuisvesting van zeugen, is de GD bezig met twee praktijkonderzoeken. In het eerste onderzoek volgen we met camera’s de gebeurtenissen in stabiele weekgroepen op bedrijven die in het verleden grote problemen met opbrekers hebben gehad. We kijken onder andere of zeugen inderdaad verworpen vruchten opeten en vervolgens zelf gaan verwerpen. In een tweede experiment laten we op zes bedrijven een deel van de zeugen in de eerste maand individueel in boxen staan om te zien of die zeugen inderdaad minder kans lopen op te breken dan stalgenoten die vanaf dag vier loslopen in de groep.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.