Masterclasses GD in teken van optimaal voeren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Masterclasses GD in teken van optimaal voeren

26-9-2014: 

Op donderdag 30 oktober geeft de GD in Alkmaar het startschot van alweer de vierde serie masterclasses, speciaal voor melkveehouders. Dit jaar worden de bijeenkomsten, die bekend staan om hun interactieve karakter, verzorgd door dé deskundigen van de GD op het gebied van gezonde voeding. Centrale vraag: “Minder of meer mineralen voeren?”

Wat is de rol van mineralen bij vruchtbaarheidsproblemen, mastitis en een verminderde weerstand? Hoe weet ik zeker dat een aandoening veroorzaakt wordt door een verkeerd samengesteld rantsoen?   Hoeveel mineralen heeft een koe nou werkelijk nodig en hoe kan ik die het beste toedienen? Er leven nogal wat vragen omtrent de mineralenbehoefte van een koe en het nut van extra mineralen voeren bij gezondheidsproblemen. Dat mineralen van groot belang zijn is duidelijk, maar is “een beetje extra” mineralen voeren daarom altijd goed? Of is wat minder voeren juist beter? De voedingsexperts van de GD beloven tijdens de masterclasses 2014 te komen met concrete antwoorden, nuttige tips en bruikbare adviezen. Hierbij zullen ter illustratie ook verschillende aansprekende voorbeelden uit de praktijk de revue passeren, waarbij ruim gelegenheid is voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

“Het is goed om te weten wat mineralen nou werkelijk doen, maar ook wat ze niet doen”, aldus dr. Jan Veling, specialist veterinaire diervoeding. Hij is één van de sprekers op de masterclasses, naast dr. Guillaume Counotte (veterinair toxicoloog) en dr. Jan Muskens (specialist rundergezondheid). “We hopen de aanwezigen meer inzicht te geven in de functie van mineralen in het lichaam van een koe. Daarbij willen we ook ingaan op de verschillende soorten mineralen die er zijn en op de normen zoals die zijn vastgesteld met betrekking tot de mineralenbehoefte; wat zijn de richtlijnen en waarom zijn die zo? Wat zijn de symptomen van een mineralentekort en van een -overmaat? En hoe kun je optimaal sturen in het rantsoen?  Uiteindelijk gaat het erom dat je grip krijgt op mineralen, dat je wéét wat je voert. Dat is goed voor de gezondheid van je koeien, maar ook voor je portemonnee.”

De masterclasses 'Minder of meer mineralen voeren' worden op 12 locaties door het hele land gehouden (klik hier voor alle locaties) De toegang is gratis voor GD Melkmeesters, overige geïnteresseerden betalen €19,95 per persoon. Aanmelden is noodzakelijk en kan eenvoudig via dit aanmeldformulier.

Meld u nu aan!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.