Bepaal de koperstatus bij schapen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Bepaal de koperstatus bij schapen

10-9-2014: 

Kopergebrek kan verscheidene problemen bij schapen en lammeren veroorzaken. Gevolgen zijn onder andere ‘swayback’ (slapte in de achterhand) bij opgroeiende lammeren, verminderde groei, bloedarmoede, diarree en vachtafwijkingen. Daarnaast kan een kopergebrek bij fokdieren leiden tot verminderde vruchtbaarheid. In de maanden voor de dekperiode is het van belang om te weten hoe het met de koperstatus van uw koppel is gesteld. Wanneer u van vijf fokooien een bloedmonster laat onderzoeken heeft u snel een indruk van de koperstatus. U heeft in geval van een aangetoond tekort dan nog de mogelijkheid om de koperstatus via het rantsoen aan te passen.

Let op! De marge tussen een overmaat en een tekort aan koper is smal. Het aanvullend verstrekken van koper zonder dat er sprake is van een aangetoond tekort is niet verantwoord.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.