Jan Jaap van Nes al vijf jaar S. aureus-onverdacht

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Jan Jaap van Nes al vijf jaar S. aureus-onverdacht

4-8-2014:  Melkveehouder Jan Jaap van Nes uit Dwingeloo was de eerste die zijn S. aureus-onverdacht certificaat ontving tijdens het mini-symposium van de GD op de NRM. Hij doet al vijf jaar mee aan Tankmelk Uiergezondheid, en al die jaren werd geen S. aureus in de tankmelk aangetoond. Lees hier wat hij doet aan diergezondheid.

Erkenning

“Toen ik hoorde dat ik al vijf jaar nul punten scoor op S. aureus, wist ik niet dat het zo uniek was. Ik doe m’n best, voor mij is het normaal. Het is misschien ook wel een prestatie, zo’n S. aureus-onverdacht status is een erkenning voor waar je mee bezig bent. Het maakt je bewust van waar je staat.”

Weinig klinische mastitis

“Het liefst kijk ik naar de gezondheid van de koeien op koppelniveau, zo bekijk ik na elke tankmelkuitslag het tankcelgetal. Er is hier heel weinig klinische mastitis. Momenteel zitten we rond de 150.000 cellen per milliliter, maar laatst zat er een koe bij met E. coli en dan zie je dat het celgetal omhoog schiet. Als dat gebeurt kijken we meteen wat er aan de hand is. Mijn dierenarts onderzoekt ze dan op individueel niveau.”

Wereldkampioen

“Ik melk altijd met handschoenen, gebruik voor elke koe een ander papieren doekje en ik dip na met twee componenten, dat werkt super. Ik wil dat mijn koeien wereldkampioen worden, dus dan moet je ze ook als topsporters behandelen.”Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.