Artikel: "In de vermeerdering is elk detail belangrijk”

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Artikel: "In de vermeerdering is elk detail belangrijk”

12-8-2014:  Ruim vijf jaar geleden ging legvermeerderingsbedrijf Nijboer VOF in Espel volledig in vlammen op. “Er was op dat moment een bouwbedrijf bezig met laswerkzaamheden, waarbij door een klein vonkje plotseling brand ontstond. Binnen een half uur was er niks meer van ons bedrijf over. We stonden machteloos toe te kijken. Een verschrikkelijke ervaring, maar we hebben ook een nieuwe kans gekregen”, aldus Theo Nijboer.

Theo runt het vermeerderingsbedrijf samen met zijn vrouw Frida en zoon Ronald. In 1992 gingen zij van start met het houden van vleeseenden, maar toen de prijzen steeds verder omlaag gingen, besloten zij in 2003 om de overstap te maken naar legvermeerdering. “We maakten toen nog steeds gebruik van de stallen die oorspronkelijk voor de vleeseenden bedoeld waren”, vertelt Ronald. “In 2008 hadden we 15.000 dieren en in 2009 wilden we gaan uitbreiden. Maar tijdens de bouw brak er dus brand uit. Toen zijn we helemaal opnieuw begonnen en hebben we de stallen van begin af aan volledig op pluimvee ingericht.“ 

Lees het interview met Theo en Ronald Nijboer uit GD Pluimvee 56, juli 2014.

Theo en Ronald Nijboer van legvermeerderingsbedrijf Nijboer VOF in Espel

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.