Wijziging in eisen BGP Varken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wijziging in eisen BGP Varken

3-7-2014: 

In het BGP Varken is per 1 juli 2014 een aantal wijzigingen van kracht. Dit heeft de Stichting Geborgde Dierenarts (SGD) in haar meest recente nieuwsbrief bekendgemaakt. De wijzigingen hebben effect op het invullen van het BGP Varken op VeeOnline.

Onderstaande is per 1 juli 2014 van kracht. In de nieuwsbrief van de SGD (tweede kwartaal 2014) stond het volgende bericht:

Twee normvoorschriften van het bedrijfsgezondheidsplan (BGP) zijn geschrapt: managementmaatregelen ten aanzien van monitoringsverplichtingen en vermelding van de door de varkenshouder zelf verrichte veterinaire handelingen hoeven niet meer op het bedrijfsgezondheidsplan te worden vastgelegd. Hiermee sluiten de voorschriften weer volledig aan bij de voorwaarden die het PVV stelt aan het BGP.

Op het bedrijfsbehandelplan hoeven geen handtekeningen meer te worden geplaatst van varkenshouder en dierenarts. Op het bedrijfsgezondheidsplan blijft dat wel voorgeschreven.

Het eerste punt heeft effect op het BGP Varken op VeeOnline. Per 1 juli zijn de volgende onderwerpen in het BGP Varken niet meer verplicht: 

  • Monitoringsverplichtingen (onder het kopje 'Infectiedruk');
  • Door de varkenshouder zelf verrichte (veterinaire) handelingen (onder het kopje 'Managementmaatregelen'). 

Op VeeOnline wordt nog wel aangegeven dat de onderwerpen verplicht zijn. Het betreft hier een softwarematige aanpassing, we passen dit zo snel mogelijk voor u aan. Een mogelijke oplossing voor nu is: toch invullen waar mogelijk, maar een streepje mag ook.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.