Stand van zaken BVD type 2 (28/7)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (28/7)

28-7-2014: 

28-07-2014: Zoals verwacht blijkt ook op het vierde vleeskalverbedrijf dat verdacht werd van een BVD type 2 besmetting sprake van deze variant van het BVD-virus. Dat heeft nadere typering uitgewezen. Daarmee is nu op vier vleeskalverbedrijven type 2 bevestigd.

Op de besmette bedrijven zijn hygiënemaatregelen geadviseerd om de verspreiding binnen het bedrijf in te perken en besmetting naar andere bedrijven te voorkomen. Hierbij wordt aandacht besteed aan koppelbehandelingen, dierverplaatsing, afvoer van kadavers en afvoer van mest, maar ook aan informeren van de omgeving.

Omdat op alle vier bedrijven Duitse kalveren aanwezig waren heeft SKV (Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalverhouderij) besloten om vanuit geheel Duitsland de import van kalveren alleen toe te staan onder strikte voorwaarden. Meer hierover is te lezen op de SKV-site.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.