BVD type 2 op vleeskalverbedrijf

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

BVD type 2 op vleeskalverbedrijf

10-7-2014: 

10/07/2014: Op een vleeskalverbedrijf in Noord-Brabant is een infectie met BVD type 2 vastgesteld. De dierenarts nam contact op met de GD Veekijker omdat hij vermoedde dat er een BVD type 2 uitbraak op het bedrijf was. Enkele kalveren zijn bij GD aangeboden voor nadere diagnostiek. Bij deze kalveren is een infectie met BVD type 2 vastgesteld, waarmee het vermoeden werd bevestigd. 

Op het bedrijf zijn kalveren van Duitse herkomst aanwezig. In Duitsland zijn de afgelopen maanden geen uitbraken gemeld, maar BVD type 2 komt nog wel in lage frequentie voor. Vorig jaar werden veertien vleeskalverenbedrijven door BVD type 2 getroffen. 

Op het besmette bedrijf zijn hygiënemaatregelen geadviseerd om de verspreiding binnen het bedrijf in te perken en besmetting naar andere bedrijven te voorkomen. Hierbij wordt aandacht besteed aan koppelbehandelingen, dierverplaatsing, afvoer van kadavers en afvoer van mest, maar ook aan informeren van de omgeving.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.