Verplicht bloedonderzoek varkens

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Verplicht bloedonderzoek varkens

4-6-2014:  Wij worden regelmatig gebeld door dierenartsen en veehouders die graag willen weten hoeveel varkens er nog getapt moeten worden in het kader van de PVV monitoringsverplichtingen. Helaas kunnen wij u niet in alle gevallen vertellen hoeveel dieren er nog onderzocht moeten worden.

Als alle bloedmonsters naar de GD worden gestuurd voor onderzoek, dan kunnen we u precies zeggen hoeveel monsters er nog binnen moeten komen. U krijgt dan ook elk trimester een nieuw werkoverzicht.

Stuurt u de bloedmonsters naar een ander laboratorium, dan kunnen wij helaas niet controleren of u heeft voldaan aan de verplichtingen. Sinds 1 februari 2013 heeft het Productschap Vee & Vlees deze taak op zich genomen. Wilt u precies weten hoeveel monsters u nog moet laten onderzoeken dit trimester? Neem dan contact op met het PVV via 079-3687133 of varkenspost@pve.nl.

Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen voor bloedonderzoek

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.