Opmerkingen VERIN over BGP/BPP Varken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Opmerkingen VERIN over BGP/BPP Varken

2-6-2014: 

We krijgen af en toe opmerkingen van dierenartsen dat het BBP Varken op VeeOnline niet voldoet aan de beoordelingseisen van de certificerende instantie VERIN. Dierenartsen krijgen een opmerking bij het onderwerp ‘gegevens inzake diergeneesmiddelen’. Deze gegevens staan op VeeOnline in het BGP. In het Beoordelingsprotocol Geborgde Varkensdierenarts staat dat dit in het BBP moet staan. Als de gegevens alleen in het BGP staan wordt dit gezien als minor. De praktijk wordt vervolgens vriendelijk verzocht dit aan te passen en de gegevens in het BBP te zetten.

In de oorspronkelijke eisen van het Productschap staat dat het onderwerp ‘gegevens inzake diergeneesmiddelen’ in het BGP hoort te staan. Momenteel staat die eis niet meer letterlijk in de minimumeisen. VERIN controleert naar aanleiding van het beoordelingsprotocol geborgde varkensdierenarts en daarin staat dat deze gegevens in het BBP moeten staan.  

Het gaat om twee regels. De volgende informatie hoort in het BBP te staan:

Voor de gegevens inzake diergeneesmiddelen (bewaartermijn en bewaarklimaat, doseringen, therapietrouw, aanprikdatum, houdbaarheid en vervaldatum) en hulpmiddelen (injectiemateriaal, handschoenen, mondkapjes en dergelijke) verwijzen wij u naar de bijsluiter. Gegevens die geregistreerd moeten worden, dient u zelf vast te leggen.

Dit staat op VeeOnline in het BGP.

We proberen zo snel mogelijk een structurele oplossing te vinden. Tot die tijd adviseren wij u de schuingedrukte tekst hierboven in het BBP te vermelden onder het kopje ‘Aanvullende informatie’.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.