Klinische lessen en lezingen op Dag van het Schaap

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klinische lessen en lezingen op Dag van het Schaap

19-5-2014: 

De GD is op de Dag van het Schaap aanwezig met een stand en verschillende activiteiten rond het thema 'maagdarmwormen en leverbot'. Inmiddels is het programma ook bekend. Bij de GD-stand kunnen bezoekers terecht voor uiteenlopende informatie op het gebied van gezondheid van schapen en geiten. De hele dag zijn GD-medewerkers aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden, en bijvoorbeeld uitleg te geven over potjes met verschillende wormsoorten. Ook wordt de bedrijfsfilm van de GD getoond.

Naast de workshop leverbot van Lammert Moll en de workshop parasieten van Piet Vellema zijn er klinische lessen en lezingen gratis bij te wonen.

Klinische lessen

Karianne Lievaart-Peterson geeft gedurende de dag enkele klinische lessen, ook wel ‘praten over het hek’ genoemd. Aan de hand van een aantal schapen geeft zij uitleg over klinische inspectie met onderwerpen als gedrag, houding en gang, schatting van de leeftijd, lichaamsconditie en beoordeling van de slijmvliezen, klauwen en uier. Uiteraard is er ook voldoende tijd om vragen te stellen.

Lezingen

René van den Brom geeft twee lezingen over de monitoring van ziektes bij schapen en geiten in Nederland: 'Diergezondheid en schapenhouderij: wat speelt er?'. Hierin bespreekt hij actuele diergezondheidskwesties in de schapenhouderij.

Klik hier voor het volledige programma van de GD op de Dag van het Schaap.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.