Workshop parasieten op de Dag van het schaap

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Workshop parasieten op de Dag van het schaap

23-4-2014:  Specialist Piet Vellema geeft op de Dag van het Schaap een workshop parasieten. Schapenhouders kunnen een plattegrond van hun graslandpercelen meenemen met daarop hun beweidingsschema. Vellema bespreekt de weideplannen in kleine groepjes en geeft adviezen.

Parasietenbestrijding is actueel door de toenemende resistentie voor wormmiddelen. Om die resistentie te voorkomen is omweiden een belangrijke methode geworden.

De workshop wordt in meerdere sessies gedurende de dag gegeven. Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Van tevoren opgeven is dus verplicht. Voor meer informatie over de workshop en aanmelden, e-mail c.kappert@gddiergezondheid.nl of via dit aanmeldingsformulier. U ontvangt na aanmelding gedetailleerde informatie. 

Voor een optimaal beweidingsschema is een mestonderzoek van groot belang. Als u zich opgeeft voor de workshop, krijgt een daarom tevens een inzendformulier thuisgestuurd voor het doen van een gratis gepoold mestonderzoek van de lammeren. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden!

Meld u hier aan

De dag van het schaap wordt gehouden op 31 mei as. op het KNHS terrein in Ermelo. Voor meer informatie over de Dag van het Schaap, zie www.dagvanhetschaap.nl.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.