Magnesiumsupplement verlaagt osteochondrose

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Magnesiumsupplement verlaagt osteochondrose

8-4-2014:  In 2010 en 2011 heeft de Gezondheidsdienst voor Dieren samen met paardenvoer producent Pavo en een paardendierenarts twee studies uitgevoerd naar het effect van mineralen op het ontstaan van OC(D) bij KWPN-veulens in de leeftijd van 0 – 12 maanden. In de eerste studie had in de groep die extra magnesium en fosfor kregen van de veulens 21,9% osteochondrose tegenover 41,9% bij de controlegroep. Alle foto’s zijn voor een second opinion beoordeeld door de Faculteit Diergeneeskunde. In de tweede studie waarbij veulens tussen 5 en 12 maanden werden gevolgd, verminderde in de groep die extra magnesium kreeg de osteochondrose met 14,3% terwijl de controlegroep gelijk bleef. De conclusie is dat het mineralenmengsel met magnesium het ontstaan van OC(D) bij zeer jonge veulens verlaagt.

In februari 2012 is het resultaat van dit onderzoek aan ruim 200 dierenartsen en 400 fokkers gepresenteerd tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Deze maand verschijnt de wetenschappelijke publicatie. Via deze link kunt u de publicatie lezen. In het onderzoek is wetenschappelijk bewezen dat met name de fosfor en magnesium voorziening van (zeer) jonge veulens essentieel is om de kans op het ontstaan van OC(D) te verlagen. 

paard

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.