PED dichterbij

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

PED dichterbij

20-3-2014:  De uitbraak van PED in de VS van april 2013 brengt deze veroorzaker van darmaandoeningen, die in Nederland lange tijd niet meer voorkomt, weer in beeld. PED  (Porcine Epidemische Diarree) is een virusziekte bij varkens die diarree veroorzaakt door aantasting van het slijmvlies van de dunne darm. Hetzelfde klinische beeld kan optreden bij infectie door het verwante TGE-virus (Transmissible Gastro-Enteritis), ook dan treedt diarree op door aantasting van het dunne darm slijmvlies. Het PED virus wordt vooral verspreid via het verplaatsen van varkens en via mest.
 

Meer informatie over Porcine Epidemische Diarree (PED)

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.