Nieuw: GD Drinkbakcheck Rundvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw: GD Drinkbakcheck Rundvee

5-3-2014: 

Goed drinkwater is van essentieel belang voor gezonde koeien. Een mindere of slechte kwaliteit water maakt immers dat koeien minder drinken (en dus minder melk produceren) en kan een schadelijk effect op de gezondheid hebben. GD lanceert dit voorjaar de Drinkbakcheck: hét instrument om periodiek de kwaliteit van het water in de drinkbak in de gaten te houden.

Waar veel melkveehouders hun kuilen laten bemonsteren voor ze aan de koeien gevoerd worden, is het minstens zo belangrijk om te weten of het drinkwater smakelijk en van een goede kwaliteit is. Immers, wanneer de drinkbak water van onvoldoende kwaliteit bevat, neemt het  risico op pensaandoeningen, een slechte groei, een lagere weerstand en een verminderde melkproductie toe.

Bronwater dat aanvankelijk geschikt is bevonden al veedrinkwater, kan na verloop van tijd ongeschikt worden. Dit kan onder andere een gevolg zijn van vervuiling van het drinkwatersysteem. Wateronderzoek vindt meestal plaats bij de bron. De uitslag heeft dan alleen betrekking op de kwaliteit van de bron. Tussen de bron en het uiteindelijke drinkpunt in de stal kan er veel misgaan. De kwaliteit van het leidingnet, het leidingverloop en het materiaal van de leidingen bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het water dat de koeien tot zich nemen.

Met Drinkbakcheck wordt het drinkwater van uw rundvee periodiek onderzocht op de zeven belangrijkste criteria voor gezond en smakelijk drinkwater. Meer informatie & aanmelden>>

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.