Dag van het Schaap 2014

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Dag van het Schaap 2014

27-3-2014: 

Ook dit jaar is de GD weer aanwezig op de Dag van het Schaap op 31 mei 2014. Het thema van de stand en activiteiten is deze keer 'Maagdarmwormen en leverbot'. De Dag van het Schaap wordt gehouden in het vernieuwde federatiecentrum van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo. De GD is nog volop bezig met de voorbereidingen, maar de eerste activiteit is inmiddels bekend: een workshop over parasieten.

Specialist Piet Vellema geeft de workshop. Schapenhouders kunnen een plattegrond van hun graslandpercelen meenemen met daarop hun beweidingsschema. Vellema bespreekt de weideplannen in kleine groepjes en geeft  adviezen.

Parasietenbestrijding is actueel door de toenemende resistentie voor wormmiddelen. Om die resistentie te voorkomen is omweiden een belangrijke methode geworden.

De workshop wordt in meerdere sessies gedurende de dag gegeven. Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Van tevoren opgeven is dus verplicht. Voor meer informatie over de workshop en aanmelden, e-mail c.kappert@gddiergezondheid.nl. Na opgave volgt nadere informatie en huiswerk.

Voor meer informatie over de Dag van het Schaap, zie www.dagvanhetschaap.nl. Houd daarnaast de GD-website in de gaten, andere activiteiten worden hierop bekendgemaakt.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.