Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tarieven zwoegerziekte- en CAE-onderzoek in 2014

6-1-2014:  In 2014 wordt een aantal veranderingen doorgevoerd op het gebied van zwoegerziekte- en CAE-onderzoek. Zo komen er twee verschillende tarieven voor gepoold en individueel onderzoek en wordt er een meer gevoelige, goedkopere bevestigingstest (confirmatietest) ingezet. De staffelkorting die in 2013 is ingevoerd, geldt nog steeds.

Verschillende tarieven gepoold en individueel onderzoek
Eerder werd er één tarief voor individueel en gepoold onderzoek voor deelnemers aan de certificeringsprogramma’s, en één tarief voor beide onderzoeken voor niet-deelnemers gehanteerd. In 2014 komt er een tarief voor gepoold en een tarief voor individueel onderzoek.
Bij gepoold onderzoek worden monster gemengd en gezamenlijk onderzocht. Dit onderzoek  wordt alleen gebruikt voor het onderzoek voor het behoud van de status van gecertificeerde bedrijven. Individueel onderzoek wordt uitgevoerd voor bedrijven die graag de status zwoegerziektevrij of CAE-vrij willen verwerven, voor bedrijven die ongunstig geteste dieren opnieuw willen laten onderzoeken, en voor “losse” onderzoeken.

Meer gevoelige en goedkopere bevestigingstest
Dankzij de gevoeligere en goedkopere bevestigingstest die de GD in 2014 gaat gebruiken, wordt nog meer zekerheid verkregen over de uitslag van een onderzoek. Dit draagt bij aan de hoge kwaliteit van het zwoegerziekte- en CAE-certificeringsprogramma van de GD. Een bevestigingstest wordt gebruikt om monsters met een ongunstige uitslag nog een keer te testen, om zo meer zekerheid over de uitslag te krijgen.

Staffelkorting
De staffelkorting die in 2013 is ingevoerd geldt ook in 2014: Wanneer meer dan 50 monsters voor één bepaling op hetzelfde moment worden ingestuurd, geldt op de testkosten van alle monsters een korting van 3%. Bij inzending van meer dan 100 monsters loopt de korting op naar 7%. Bovendien ontvangt u 1% korting op de totale factuur wanneer u gebruik maakt van automatisch incasso.
Meer informatie? Bel met 0900-1770 (optie 3), elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.