Maatregelen tegen ontwikkeling resistentie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Maatregelen tegen ontwikkeling resistentie

6-1-2014:  Met als gezamenlijk doel om de rentabiliteit en duurzaamheid in de schapensector te verbeteren, werkt het projectteam PPS Schaap aan maatregelen om de ontwikkeling van resistentie af te remmen. In het kader hiervan vraagt het projectteam de medewerking van schapenhouders. U kunt uw medewerking verlenen door deze enquete in te vullen.

In het projectteam PPS Schaap zitten Wageningen UR, Faculteit Diergeneeskunde en de GD. LTO heeft een adviserende rol. De drie speerpunten van het project zijn maagdarmwormresistentie, medicijngebruik en databenutting. Experts hebben op basis van de literatuur en interviews met schapenhouders en sectorpartijen maatregelen benoemd om de ontwikkeling van resistentie af te remmen. In de enquête wordt schapenhouders onder andere gevraagd met welke maatregelen zij op hun bedrijf aan de slag zouden willen en of zij zelf nog suggesties voor maatregelen hebben.

De enquête wordt ook gebruikt om meer inzicht te krijgen in het medicijngebruik bij schapen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de toepassing van medicijnen en bovendien bijdragen aan het behoud van het goede imago en de professionalisering  van de schapensector. Uw gegevens worden anoniem verwerkt. Op voorhand dank voor uw bijdrage.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.