Abortusdiagnostiek schapen en geiten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Abortusdiagnostiek schapen en geiten

6-1-2014:  Wanneer kleine herkauwers verwerpen, kan dit zowel een besmettelijke als niet-besmettelijke oorzaak hebben. De meeste besmettelijke oorzaken kunnen ook risico’s voor mensen met zich meebrengen (zoönosen). Daarom is het van belang de oorzaak van het verwerpen zo snel mogelijk op te sporen. Het insturen van materiaal voor pathologisch onderzoek is daarbij een zeer belangrijke eerste stap. De GD heeft een flyer over abortusdiagnostiek bij schapen en geiten ontwikkeld. Klik hier om deze flyer te bekijken. NB: voor de een afwijkend aantal abortussen geldt een meldplicht bij de NVWA.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.