Aanpassing klassen binnen de uitslag GD Tankmelk Mineralen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aanpassing klassen binnen de uitslag GD Tankmelk Mineralen

23-1-2014: 

Per 2014 zijn de waarden voor selenium in de klasse ‘laag normaal’ op de uitslag van GD Tankmelk Mineralen aangepast. De bovengrens is verlaagd van 20 naar 16 µg/L.

Sinds 2013 is het mogelijk om via GD Tankmelk Mineralen inzicht te krijgen in de selenium- en jodiumvoorziening bij uw koppel melkvee. Als melkveehouder heeft u de keuze uit, twee, vier of zes metingen per jaar. Bij de introductie van het abonnement is gekozen voor een uitslagindeling met vijf klassen voor zowel jodium als selenium.

Voor selenium kwamen relatief veel bedrijven terecht in de klasse “laag normaal” (10-20 µg/L). De GD kreeg hierover veel vragen; in het bijzonder wanneer de uitslag van het bedrijf dicht tegen de bovengrens van 20 µg/L aan lag vroeg men zich af wat de juiste aanpak was. Naar aanleiding hiervan is aanvullend onderzoek gedaan naar bedrijven die een uitslagklasse “laag normaal” vielen. Bloedonderzoek op deze ruim 100 bedrijven wees uit dat bedrijven met waarden hoger dan 16 µg/L niets behoeven te doen. De seleniumstatus (gemeten in bloed) op deze bedrijven is gewoon goed.
Door de bovengrens van de klasse ‘laag normaal’ aan te passen naar 16 µg/L voorkomen we dat bedrijven zonder reden teveel selenium zullen bijvoeren. En dat is gezond voor de dieren én uw portemonnee.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.