Oorzaken van mastitisverwekkers in uw tankmelk?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Oorzaken van mastitisverwekkers in uw tankmelk?

7-1-2014: 

Met Tankmelk Uiergezondheid (TMU) van de GD wordt de tankmelk regelmatig en automatisch bacteriologisch onderzocht op de zeven belangrijkste verwekkers van uierontsteking (mastitis). Deze bacteriën zeggen niet alleen iets over de uiergezondheid maar ook over de uier- en melkhygiëne.
Voor TMU-deelnemers die aan de slag willen met de uitslag en willen uitzoeken wat de concrete aandachtspunten op hun bedrijf zijn, is er sinds kort de UGA Wijzer. Naar aanleiding van de ‘scores’ op de uitslag kunnen zij, eventueel samen met hun dierenarts, de online vragenlijst invullen. Resultaat is een duidelijk overzicht van de specifieke maatregelen die genomen kunnen worden om de uiergezondheid op het bedrijf (en dus de tankmelkuitslag) te verbeteren.

Melkveehouders die onlangs deelnemer zijn geworden van Tankmelk Uiergezondheid en hun eerste uitslag hebben ontvangen, worden momenteel telefonisch benaderd door het UGA-team om de uitslag te bespreken.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.