Succesvolle aftrap Masterclasses

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Succesvolle aftrap Masterclasses

15-11-2013: 

BVD en IBR houden de gemoederen bezig, zo bleek wel weer tijdens de eerste Masterclass IBR en BVD, afgelopen dinsdag (12 november) in Raalte. Melkveehouders namen de gelegenheid te baat om veel vragen te stellen aan dierenartsen Linda van Duijn (GD), Linda van Wuijckhuise (GD) en Henk Kuijk (MSD). “Er kwam veel discussie op gang, het onderwerp maakt zeker wat los”, aldus organisator Henry Visscher.

Uiteraard werden tijdens de Masterclass de verschijnselen, de risico’s en de (preventieve) aanpak van BVD en IBR  besproken en was er de nodige aandacht voor de (soms ongemerkte) schade die de infectieziekten kunnen aanrichten op een bedrijf. Maar de dierenartsen gaven ook leerzame voorbeelden van situaties uit de praktijk. “Zo wordt algemene kennis concreet gemaakt, dat is wat veel bezoekers waarderen aan de Masterclasses. We proberen altijd in te steken op de praktijk en bruikbare tips mee te geven. Daarnaast is er steevast veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, wat tijdens de eerste Masterclass gelukkig ook weer volop gebeurde.”De Masterclass in Raalte heeft ook de aandacht getrokken van diversie vakmedia. Melkvee Magazine en Nieuwe Oogst hebben al over de Masterclasses bericht. Hierbij wordt uiteraard ook ingegaan op de meningen die er zijn rond een eventueel landelijke aanpak van IBR en BVD.
Wilt u uw mening hierover ook graag delen? Bent u benieuwd naar de ervaring en opinie van andere melkveehouders? Wilt u weten wat de actuele stand van zaken is? Heeft u vragen aan de gespecialiseerde dierenartsen van de GD en MSD? Kom dan ook naar één van de Masterclasses! Klik hier voor alle data en locaties en de mogelijkheid tot aanmelden.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.