Maak kennis met onze buitendienst!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Maak kennis met onze buitendienst!

6-11-2013: 

Samen werken aan diergezondheid. Dat is het motto van de GD. Daarom is de GD buitendienst rundvee sinds kort rechtstreeks bereikbaar voor melkveehouders.

Melkveehouders willen graag persoonlijk contact met de GD. Dit was de belangrijkste aanleiding om eind 2012 een pilot te starten waarbij melkveehouders rechtstreeks contact konden opnemen met hun eigen GD-buitendienstmedewerker via e-mail of telefoon. De reacties hierop waren zeer positief, daarom is besloten tot een landelijke uitrol.

Persoonlijk contact
Inmiddels zijn alle melkveehouders in Nederland op basis van hun postcode ‘gekoppeld’ aan een GD-buitendienstmedewerker in hun regio. Een kaart met de indeling per buitendienstmedewerker is hier te vinden.
De veehouder kan contact opnemen voor vragen over o.a. een onverwachte verandering van zijn gezondheidsstatus, een verplaatsing van zijn dieren of een verhuizing van het bedrijf. De buitendienst adviseert veehouders vervolgens telefonisch of aan huis. Voor veterinaire vragen blijft uiteraard de eigen dierenarts het aanspreekpunt.

Win-win situatie
Veehouders worden ook proactief benaderd door de buitendienst en dierenartsen kunnen eventueel een bezoek aanvragen voor een veehouder. Insteek van het bezoek is vooral uitleg over wat de GD doet en voor de veehouder kan betekenen. Waar nodig en relevant zal er in overleg met de veehouder ook terugkoppeling naar de dierenarts plaatsvinden. Ervaringen uit de pilot hebben geleerd dat door deze insteek een win–win situatie ontstaat voor zowel de veehouder, de dierenartspraktijk als de GD.

Extra service van het UGA Team
Deelnemers aan Tankmelk Uiergezondheid kunnen nu rekenen op extra service van het UGA-team. Bij een afwijkende uitslag worden melkveehouders door één van de UGA-specialisten gebeld om de uitslag samen te bespreken.
Het deskundige en gemotiveerde UGA-team is er voor iedereen die vragen heeft over uiergezondheid. U kunt hen bereiken via 0900-1770 (optie 1). Zo werken wij samen met u aan gezonde uiers, meer melk!

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.