Geef kalf meer energie tijdens de wintermaanden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Geef kalf meer energie tijdens de wintermaanden

28-11-2013: 

Naast energie voor groei heeft een kalf ook energie nodig om zich warm te houden. Tijdens de koude wintermaanden is hiervoor uiteraard extra energie nodig. Advies is daarom om de kalveren in deze periode 10% extra energie te geven. Dit kan door 1 liter melk per dag extra te voeren met dezelfde concentratie (dan wel 3x per dag voeren) of door 10% extra melkpoeder per liter melk te geven (melk ‘’indikken’’). Uiteraard is het ook belangrijk dat het kalf een droog en warm ligbed heeft, niet in de tocht ligt en altijd vers water ter beschikking heeft, ook als het vriest. Zorg voor de juiste aanmaaktemperatuur van de melk (meestal 45-55 graden Celsius) en verstrek de kunstmelk bij een temperatuur van 39-40 graden Celcius op dezelfde tijdstippen van de dag (regelmaat).


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.