Happy Bite: vijf nieuwe testen voor speekselonderzoek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Happy Bite: vijf nieuwe testen voor speekselonderzoek

18-9-2013:  Per 1 september heeft de GD het pakket aan testen voor speekselonderzoek, bekend onder de naam ‘Happy Bite’, uitgebreid. Het aantal beschikbare testen is daarmee vergroot van vier naar negen. Vooral de speekseltesten voor antistoffen van App en Mycoplasma hyopneumoniae mogen uniek genoemd worden. 

 
Uitbreiding

De GD introduceerde begin vorig jaar PCR- en ELISA-testen voor PCV2 en PRRS. Nu zijn vijf nieuwe testen gevalideerd en geïmplementeerd voor speekselmonsters, namelijk Influenza A-PCR (algemeen en subtypering) en de ELISA’s voor antistoffen tegen Mycoplasma hyopneumoniae, Actinobacillus pleuropneumoniae en influenza.

Met deze unieke testcombinaties biedt de GD meer mogelijkheden om via speekselonderzoek de aanwezigheid van kiemen op een varkensbedrijf te laten onderzoeken.

Diervriendelijk

Het speeksel kan eenvoudig verzameld worden met behulp van kauwtouwen uit het GD Happy Bite-pakket. Het blijkt dat van een groep van maximaal 20 varkens ongeveer 75% binnen 20 minuten op het touw begint te kauwen. Varkens zijn nieuwsgierige dieren, die graag snuffelen en onderzoeken. Deze manier van bemonsteren is dan ook diervriendelijk en geeft veel minder stress dan het afnemen van bloedmonsters. Daarnaast wordt een groot deel van de dieren in de groep tegelijkertijd bemonsterd, wat tijd bespaart. Bovendien is het ophangen van een touw veel laagdrempeliger dan het afnemen van bloed.

GD Happy Bite-pakket

De GD biedt niet alleen de uitvoering van de testen op speeksel, maar ook de Happy Bite-touwpakketten én het materiaal voor het gekoeld versturen van de speekselmonsters. Deze zijn verkrijgbaar via de GD Webwinkel.

happy bite

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.