Ynte Hein Schukken benoemd tot directeur Diergezondheid GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Ynte Hein Schukken benoemd tot directeur Diergezondheid GD

1-8-2013: 

Per 1 augustus start Ynte Hein Schukken als directeur Diergezondheid bij De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer. Hij gaat samen met algemeen directeur Jan Jansen de directie vormen van de diergezondheidsorganisatie. Schukken zal zich met name richten op de marktkant en met de diverse diersectoren werken aan het versterken en de uitbreiding van de GD-activiteiten in Nederland en het buitenland.

De in Heerenveen geboren Schukken is geen onbekende in de veterinaire wereld. Hij verwierf internationale faam met zijn epidemiologisch onderzoek op het terrein van uiergezondheid. Schukken, zoon van een dierenarts, studeerde in 1987 af aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hij werd daar uiteindelijk benoemd tot universitair hoofddocent aan de faculteit, een functie die hij combineerde met een baan als dierenarts in de universitaire praktijk. In 1990 promoveerde hij op een onderzoek naar het verloop van klinische mastitis op bedrijven met een laag tankcelgetal. 

Net voor de eeuwwisseling nam hij afscheid van de faculteit en van Nederland en vertrok hij met zijn gezin naar de Verenigde Staten, waar hij benoemd was tot professor aan de Cornell Universiteit in Ithaca, in de staat New York. Naast zijn hoogleraarschap gaf hij leiding aan een dochteronderneming van Cornell, Quality Milk Production Services. Dit bedrijf beschikt – evenals de GD – over eigen laboratoriumfaciliteiten en Schukken wist het tot een renderende en toonaangevende onderneming uit te bouwen.

Schukken dicht de GD veel mogelijkheden toe. ‘Het bedrijf beschikt over een van de best uitgeruste laboratoria ter wereld. Daarnaast beschikt de GD over medewerkers met veel veterinaire en inhoudelijke kennis en weet ze dat te vertalen naar voor de praktijk bruikbare diergezondheidsprogramma’s. Dat is een sterke combinatie die voor veel veehouders maar ook voor partijen in de keten van grote waarde is.’

Ynte Schukken is 53 jaar, getrouwd en heeft een gezin met vier kinderen.

Ynte Schukken 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.