IKB Kip Drinkwateronderzoek aangepast

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

IKB Kip Drinkwateronderzoek aangepast

15-8-2013: 

Per 1 augustus is het IKB Kip op een aantal punten aangepast voor wat betreft het uitvoeren van drinkwateronderzoek. Nieuw is dat de monstername dient te worden uitgevoerd door de dierenarts waarmee de pluimveehouder een IKB Kip-overeenkomst heeft afgesloten of door een HOSOWO-instantie. Dit betekent dat u door uw klanten benaderd kunt worden voor het nemen van een watermonster. Daarnaast is het verplichte onderzoek uitgebreid.

De pluimveehouder dient per bedrijfslocatie eenmaal per 12 maanden in tenminste één stal een chemisch drinkwateronderzoek te laten uitvoeren, op een moment dat het koppel nog aanwezig is in de stal. U kunt hiervoor het volledig pakket IKB pluimvee bij de GD aanvragen, dat bestaat uit zowel chemisch als bacteriologisch onderzoek, inclusief schimmels en gisten (artikelcode P373).

Daarnaast dient de pluimveehouder eenmaal per 12 maanden per stal een bacteriologisch drinkwateronderzoek inclusief schimmels en gisten te laten uitvoeren, op een moment dat het koppel nog aanwezig is in de stal. Indien een bedrijf meerdere stallen heeft, kunt u per stal het IKB pluimvee Microbiologisch pakket bij de GD aanvragen, dat bestaat uit bacteriologisch onderzoek, inclusief schimmels en gisten (artikelcode P372).

Let op: watermonsters dienen gekoeld naar de GD te worden verzonden.

Klik hier voor meer informatie drinkwateronderzoek IKB Kip.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact met op met onze pluimveeplanning via 0570 – 66 04 66 of pluimveeplanning@gddeventer.com.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.