Hoogdrachtige pinken voor het eerst in de wei?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Hoogdrachtige pinken voor het eerst in de wei?

29-8-2013: 

Als pinken tijdens het laatste deel van de dracht voor de eerste keer weidegang krijgen, kan dit ernstige gezondheidsproblemen geven en soms zelfs tot sterfte leiden. Deze runderen zijn nog niet gewend aan grasvoeding. Zeker als het gras minder smakelijk is, leidt dit tot een te lage voeropname, en dat terwijl er tijdens de laatste maanden van de dracht juist behoefte is aan extra energie. Als gevolg hiervan kan het rund veel vet gaan afbreken, wat tot leververvetting kan leiden. De weerstand van de dieren met leververvetting is verlaagd, ze zijn sloom en hebben weinig pensvulling.
Advies bij hoogdrachtige pinken die voor de eerste keer weidegang krijgen is deze tijdelijk bij te voeren en goed te controleren of ze voldoende vreten en drinken. Beter is het om de runderen al op jongere leeftijd voor het eerst weidegang te geven.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.