GD en NSFO hebben over fokdagen en zwoegerziekte overeenstemming bereikt

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD en NSFO hebben over fokdagen en zwoegerziekte overeenstemming bereikt

8-8-2013:  GD en NSFO hebben over fokdagen en zwoegerziekte overeenstemming bereikt.

Het is vanaf 1 september 2013 voor GD klanten mogelijk om dieren aan te voeren met een NSFO-certificaat. Ook zijn afspraken gemaakt over keuringen. Hierover zijn onderstaande werkafspraken gemaakt:

“De werkafspraken voor de fokdagen per 1 september 2013 worden verlengd tot 1 september 2014, met telkens een jaar verlenging, tenzij tenminste 3 maanden voor het einde van de periode schriftelijk met redenen omkleed wordt opgezegd. Voorts accepteert GD per 1 september 2013 de zwoegervrij certificaten van NSFO gedurende een periode van een jaar met telkens een jaar verlenging, tenzij tenminste 3 maanden voor het einde van die periode schriftelijk met redenen omkleed wordt opgezegd.

Concreet houdt dit in dat het toevoegen van een door NSFO gecertificeerd dier aan het beslag van een door GD gecertificeerd bedrijf, zonder aanvullende voorwaarden zal worden geaccepteerd en niet leidt tot statusverlaging van het door GD gecertificeerde bedrijf. Dit is een uitbreiding van de werkafspraken fokveedagen tussen GD en NSFO die sinds 18 december 2012 golden. De NSFO accepteerde de zwoegerziektevrij certificaten van GD al”. 

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 0900-1770 (optie 3).


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.