Aviaire influenza in Tzum

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aviaire influenza in Tzum

5-8-2013:  In Tzum (Friesland) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 9000 legkippen vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld. Dit bedrijf heeft één stal met buitenuitloop. Het gaat waarschijnlijk om de milde H7-variant.

Omdat een laagpathogene (milde) H7 variant kan muteren tot een hoogpathogene (zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke) variant, moet het bedrijf zowel bij een laag- als een hoogpathogene variant worden geruimd. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Maatregelen

Vanaf zaterdag 3 augustus 9.00 uur geldt er in een zone van ruim 1 kilometer rond het bedrijf in Tzum een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Binnen het gebied liggen geen andere pluimveebedrijven.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Aviaire influenza.


Documenten en publicaties


bron nieuwsbericht: Economische Zaken

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.