Stand van zaken BVD type 2 (24 juli)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (24 juli)

24-7-2013: 

24/07/2013: Momenteel zijn er bij de GD twaalf met BVD type 2 geïnfecteerde Nederlandse bedrijven in beeld. Het betreft uitsluitend blankvlees en rosébedrijven. Steeds zijn er kalveren van Duitse herkomst bij betrokken, in elf gevallen door directe import, in één geval door aanvoer van een besmet startbedrijf. Voor zover bekend heeft in geen geval verspreiding plaatsgevonden naar buurtbedrijven.

Op besmette bedrijven worden hygiënemaatregelen geadviseerd om de verspreiding binnen het bedrijf in te perken en besmetting naar andere bedrijven te voorkomen. Hierbij wordt aandacht besteed aan koppelbehandelingen, dierverplaatsingen, afvoer van kadavers en afvoer van mest, maar ook aan informeren van de omgeving zodat kan worden besloten over preventief vaccineren.

Uit Duitsland zijn geen nieuwe besmettingen gemeld. De bevindingen uit het tweede kwartaal geven echter aan dat waakzaamheid geboden blijft. Neem in geval van twijfel contact op met uw dierenarts.

Voor meer informatie over BVD kunt u op deze pagina terecht.

Veelgestelde vragen over BVD type 2

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.